8 Ocak 2009 Perşembe

PROJEKSIYON LAMBA OMRU NASIL UZATILIR ?

Projeksiyon Lamba Ömrü'nü Uzatabilmek için Nelere Dikkat Edilmeli?


Lamba ömrü nasıl uzatılır ...



Projektörlerin lamba ömürleri genellikle aldığını cihaza göre değişsede 2000 ya da 3500 saat arasındadır..

Projeksiyon cihazları ekonomık tasarruf modda (daha düşük ışık gücü ile) kullanıldığında lamba ömrünü bir miktar artar fakat bu bir mkitar aslında %5 geçemez.%5 için ise parlaklıktan %30 tasarruf yani fedakarlık yapmak gerekecektir. O zaman Da sizin kaliteniz düşecektir..


Lamba ömrünü ben yinede %5 artırmak istiyorum diyorsanız;aşağıdaki önerilerimi dikkate almanızı salık veririm.:



*Projektörünüzü aralıksız çok uzun saatler kullanmak bu narin cihazları yorar. Örneğin 8 saat aralıksız çalıştırmak yerine gün içinde bir ya da iki kez 15 dakika dinlendiriniz.

* Projektörün gücünü keserek kapatmayınız. Yani ASLA FİŞTEN DİREKT ÇEKMEYİN ! Aksi taktirde projeksiyonunuz otomatik OLARAK yaptığı soğutma fonksiyonunu gerçekleştiremez. Cihazın fişini çekmeniz ya da gücünü kapatmanız gerekiyorsa ancak 1 dakika süren soğuma işleminin bitmesini mutlaka bekleyin. Yani Projeksiyon cihazınızın üzerindeki bulunan on/off düğmesini buluyoruz ve ordankapatıyoruz ya da uzaktan kumanda ile kapatıyoruz.

*Projeksiyonunuzu kapatıldıktan sonraki soğuma esnasında yerinden oynatmayın yani sarsmayın taşımayın.Taşıyacak iseniz seyyar kullanacaksınız endüstiyel tip cihaz almanız uzun süre kullanmanız açısından önemli.

HITACHI MODELINE AIT LAMBA DEGISTIRME İŞLEMİ  ŞÖYLE;


Hiç yorum yok:

share22